Blog 8, het nieuwe jaar

Uitbuiken van de oliebollen en het kerstdiner zit er niet in als je een eigen bedrijf hebt. Je bent er altijd mee bezig……

We zijn al weer in de 2e week aangekomen van het nieuwe jaar. Traditiegetrouw een moment om als bedrijf terug te kijken naar het afgelopen jaar en nieuwe doelen te stellen voor het komende jaar. 

We hebben allemaal te maken met Covid. Als foodtruck en cateraar hebben we het zwaar, heel zwaar. Natuurlijk zijn er buiten de lockdown een aantal hele leuke klussen geweest. Daar zijn we ook heel erg blij en dankbaar mee, echter zitten we lange na niet op ons “gezonde” niveau. 

Terugkijken heeft in ons geval niet zo heel veel zin, vooruitkijken dan maar!

De aanvragen komen binnen voor 2022, wat direct opvallend is de omvang. 

Men kiest voor relatief kleine groepen maar wel met een heel compleet menu. 

Naast Pizza vult men het menu aan met borrelplanken, tiramisu, salades en vaak ook de drank. We zijn, zo je kan zeggen echt van alle markten thuis. 

Opdrachtgevers zijn en blijven zeer divers voor ons. Het gaat van bruiloften tot aan bedrijfsfeesten en openingen van vakantieparken. Dit maakt het werken voor ons zo aantrekkelijk en interessant. We komen op heel veel verschillende locaties en kunnen door onze uitgebreide menukaart het eten op verschillende manieren verzorgen. 

Iedere opdracht blijft natuurlijk een grote eer, zeker de bruiloften die zijn en blijven zeer speciaal. We zijn als bedrijf dan ook heel erg blij met de opdrachten die we uit onze vriendengroep en kennissenkring gegund krijgen en dan met name de bruiloften. 

De acquisitie gaat onverminderd door, we merken een kanteling in de aanvragen. Zaten we in onze toptijd, 2019, hoofdzakelijk in de Randstad. De opdrachten die we voor 2022 hebben staan zijn allemaal in de regio van Nijmegen en komen zoals gezegd uit onze eigen kring of via de website. 

Deze webpagina is verre van perfect, dit is voor jou als lezer gelijk een uitnodiging! Heb je nog leuke ideeën of verbeterpunten? Laat ze dan achter in de opmerkingen. 

Pling! Weer een nieuwe offerteaanvraag binnen, ik moet gaan…..!

Tot de volgende, 

Jelani 

Blog 6, De Dikke Beuker

Zoals al eerder verteld was in de beginfase PIAZZANI voor ons echt bijzaak, we verzorgde kleine feestjes in de buurt van Nijmegen. De foodtruck reden we met een gewone personenauto. We hadden weinig opslag en konden hierdoor niet alle partijen uitvoeren omdat we simpelweg de materialen niet vervoerd kregen.

Daarnaast is een personenwagen niet geschikt of ingericht op het trekken van een zware kar. Het ging allemaal wel maar was niet optimaal. Na een jaar kwam er daarom een bus met extra bank achterin. We konden nu voldoende spullen vervoeren en ook het personeel had een lekkere en veilige zitplek. Daarnaast vergrootte we het bereik van de catering enorm. We konden nu in heel Nederland onze pizza’s aanbieden. 

We hebben in 4 jaar flink wat kilometers gereden met de bus. Vaak met de pizzawagen. Maar ook mee op vakantie en dagjes weg. Heerlijk die grote ruimte. Je merkte dat het een oudje was, een kraakje, rammeltje en plekje. Tja het hoorde er bij. Ook de APK was altijd spannend, dure reparaties, remmen, uitlaat, dynamo. We liepen er op leeg. 

Een oude bus met wat kraakje, heeft ook wel weer charme….

In het voorjaar begaf de bus het wederom, in de winter had ik er al eens een dure reparatie aan laten doen. De maat was vol, ik wou wat anders. Toevallig kwam ik bij de opvang van mijn kinderen in contact met een ouder hockeygenoot, Ties. Tegenwoordig werkzaam bij Peugeot Nijmegen. We kletste wat over de bus die stuk was en wat ik moest doen. “ Heb je nog hetzelfde e-mailadres?” Was zijn vraag. “ Vanmiddag zal ik je wat voorstellen naar je sturen.” 

Ik kwam ‘s avonds tuis, enthousiast van de voorstellen. Mooie nieuwe(!) bussen met fabrieksgarantie en alle opties die je zou willen. Nadat we de offerte van de reparatie hadden ontvangen was het snel duidelijk dat een nieuwe bus voor ons voordeliger zou zijn. 

Samen met Ties hebben we een nieuwe bus samengesteld, alles hebben we gekozen wat we zouden willen hebben. De kleur, de wielen, de opties. Overal over gedacht, gewikt en gewogen. Aan het einde van het gesprek zegt Ties met een brede glimlach, goh, dit is echt een “ Dikke beuker” geworden. De werktitel was geboren voor ons busje. 

Het was lang wachten. Ook de autofabriek had last van het chiptekort. De leverdatum is een aantal keer uitgesteld. Gelukkig kon de dealer ons helpen met een tijdelijke bus. Alles tot in de puntjes verzorgd. De markt trok gigantisch aan. We hadden veel klussen en keer op keer kon in een busje huren om toch de opdrachten uit te voeren. 

Op vrijdag 29 oktober was het dan eindelijk zo ver. Het ophalen van de bus. Prachtig gepoetst stond hij in de showroom. De kleur was nog mooier dan ik bedacht had! Ties stond ons al op te wachten voor het WK handtekeningen zetten zoals hij zelf zei met een sarcastische ondertoon. Het viel best mee, na 12 minuten handtekeningen zetten en drie koffie later waren alle plichtplegingen voldaan. De bus was nu van ons. Hij gaat verder onder de naam Giovanni, kortweg GIO, omdat alle auto’s namelijk een naam hebben. 

We zijn super blij met de bus. Ook de service en het contact met de dealer en Ties in het bijzonder was top! Heel fijn zijn we op de hoogte gehouden van de vorderingen. Ik hoop dat we de komende tijd niet al te vaak terug hoeven….;)

We gaan ons nu voorbereiden op de komende decembermaand want die zit tjokvol!

Dit was hem weer voor nu, 

Arrivederci!

Jelani

Blog 5, een Vegan-uitdaging

Afgelopen weekend mochten wij de catering verzorgen op een bruiloft. Het bruidspaar had een mini-camping gebouwd met strobalen, prikkabel, bell-tent en natuurlijk onze foodtruck. Er hing een echte festival sfeer, iedereen was mooi gekleed en ja het weer werkte gelukkig ook mee. Stralende zon, 27 graden en geen wolkje te bekennen. Dit was het goede leven….

Op dit feest waren enkele gasten veganistisch. Op onze menukaart een blinde vlek, weinig van de gerechten die in het repertoire zitten zijn veganistisch. Dit vroeg dus even wat extra voorbereiding en aandacht en met succes!

Als antipasti hebben we een desembrood gemaakt in de houtoven met een tweetal spreads. Populair was de caponata, een spread van aubergine, tomaat, ui, selderij, kappertjes en rozijnen (ja, rozijnen, verassend maar lekker!). De caponata heeft een hele middag staan pruttelen op het fornuis. Een rijke en kruidige smaak vol kracht. De veganistische gasten waren zo enthousiast dat ze het zelfs wouden delen met oa het bruidspaar en enkele andere gasten. Ook de zelf gemaakte tapende van zwarte olijf, knoflook en peterselie ging helemaal op en dan moesten we nog aan het hoofdgerecht beginnen.

Mogen wij ook van die vegan-borrelplank eten?

Op een pizza hoort kaas, tenminste dat vind ik lekker. In aanloop heb ik diverse plantaardige kaassoorten getest welke veganistisch zijn. Niets werkte echt goed in de hete houtoven, ik was teleurgesteld in de kwaliteit, het bracht niet het resultaat wat ik voor ogen had. Op een ander feest raakte ik met een gast ik gesprek over het veganistisch koken en die opperde om een pizza te maken met alleen gegrilde en rauwe gemarineerde groentes. Dit was in mijn laatste test voor de bruiloft en een groot succes! Een pizza met tomatensaus, oesterzwammen, olijven en rauwe courgette gemarineerd in witte balsamicoazijn. Wat een schot in de roos, het was heerlijk en de kaas? Die miste eigenlijk niet.

Als afsluiter een koekje van rauwe cacao en bosbessencoulis, wederom helemaal zelf gemaakt. Als decoratie enkele frambozen.

Het had voor ons even wat extra aandacht en liefde nodig maar het was een groot succes. Goede reacties en zelfs de niet vegan gasten die vragen om een vegan gerecht, een groot compliment. Bij de nieuwe update van de menukaart zullen wij een aantal vegan-opties opnemen zodat iedereen kan genieten van een diervrij alternatief.

Tot de volgende keer,

Jelani  

Blog 4, Jullie dag, de trouwdag!

De afgelopen periode was ondanks de zomervakantie een hele hectische en drukke periode voor onze pizzafoodtruck. We zijn hoofdzakelijk met de pizzacatering ingehuurd door bruidsparen die bij hun eigen huis (of dat van hun ouders) een trouwfeest gaven.

Het concept zoals we het bij piazzani uitdragen past heel goed bij een bruiloft. Omdat we de pizza serveren volgens het “shared dining” concept ontstaat er snel een informele sfeer. Vaak horen wij om ons heen “we hadden echt een festival gevoel” Dat is heel fijn want door COVID-19 hebben we die natuurlijk al heel lang niet kunnen meemaken.

Graag denken we mee met de invulling van de dag. Heeft het eten een centrale en prominente rol? Liever wat meer op de achtergrond? Hoe zit de hele dag er uit? Wat moeten de gasten herinneren aan de dag? Het zijn zo maar wat vragen die we samen kunnen beantwoorden.

De traditionele stukjes van een bruiloft kunnen natuurlijk niet onderbreken. Wat is er nou lekkerder dan een gevulde cannolo als onderbreking van de liedjes? Is er een centrale opening aan tafel? Ook daar hebben we oplossingen voor, we maken dan lange borrelplanken op de tafel.

Vanzelfsprekend openen de bruid en bruidegom het eten. Dit levert vaak een leuke foto op met heerlijke pizza. Ook tijdens het (dans)feest kunnen we je helpen aan lekkere en niet alledaagse hapjes. Denk dan eens aan de arrosticcini, een saté van de houtskoolgrill van lam.

Een echte blikvanger is de foodtruck natuurlijk al, zeker in combinatie met een stretchtent, prikkabel en een mooie vloer er in. Ook hierin helpen we graag, ondertussen hebben wij een mooi netwerk van verhuurders waar wij graag mee helpen.

Ga je dus trouwen of denk je er aan om te gaan trouwen? Laat ons een meedenken, we zitten vol met goede ideeën.  

Blog 3, Een spiesje van lam

Blog 3,

De Arrosticini

De Arrosticini en de kenmerkende grill, foto: eigen collectie

Nog niet zo heel lang geleden, het is zomer 2018, heb ik kennis mogen maken met de Arrosticini. Deze Italiaanse saté komt uit de regio Abruzzen een regio in het zuiden van midden Italië. Het bergachtige gebied is zeer geliefd onder wielrenners. In het verder vlakke landschap verreizen een aantal reusachtige bergketens. Een van deze bergen trekken jaarlijks duizenden fietsfanaten aan. Het Grand Sassomassief zat in de zomer van 2018 in de Giro Italia, finish bergop, van 300 meter naar 2135 meter, spektakel gegarandeerd. Simon Yates won maar dat is bijzaak.  

Gedurende de zomervakantie heb ik ook de Grand Sasso bezocht, niet met de fiets maar met de kabelbaan. De aankomst op de “Campo Imperatore” is spectaculair, een uitgestrekte hoogvlakte met bergtoppen overal waar je kijkt. De 1ste herinnering die in mij opkomt is het enorme contrast in temperatuur. Beneden in het dal een aangename 35 graden en een strak blauwe lucht. Eenmaal boven, een beetje mist, een beetje miezer en amper 15 graden.

“Eerst maar eens lopen” zeg ik. Achteloos kijk ik naar een grote vrachtwagen, gekke plek voor een combinatie van 18 meter dacht ik nog. Het bergstation van de kabelbaan gaat niet helemaal tot bovenaan, er is nog een topje hoger en die wil ik graag beklimmen. Gelukkig was het niet zo warm want het was een steil pad met veel klein kiezels, je moest echt heel goed opletten om niet te struikelen of uit te glijden zeker icm de regen.

Na een tocht van ruim 2,5 uur komen we erg moe terug op de Campo Imperatore. Ik zie dat de vrachtwagen weg is. Het is nu een giga-grote verkoopwagen. Op de aanhanger een hete houtskoolgrill van zeker 4 meter lang. Uit deze ongezellig ogende wagen komen tassen van bruin papier. Het menu is simpel, Arrosticini met brood en plakken kaas. Je hoeft alleen maar aan te geven hoe veel porties je wil hebben. Een portie bestaat uit 10 stokjes. Betalen bij de kassa en je bonnetje laten zien bij de grill. De caissière en de persoon die de grill bedient is trouwens dezelfde persoon. Waar dit systeem toch vandaan komt?

We eten voor 3 volwassenen, spoelen het weg met koud bier. Wat is dit geweldig lekker. Terug in de kabelbaan hebben we het er over, was het nou zo lekker of maakte onze honger de spreekwoordelijke rauwe bonen zoet? Dit moeten we gaan aanbieden zegt Michelle.

Eenmaal terug in Nederland begint het gewone leven weer en vergeten we al weer snel wat we gegeten hebben. Totdat ik in de zomer van 2020 in contact kom met de heren van Spiedini. Ze importeren rechtstreeks uit Italië de Arrosticini en verkopen hierbij ook de karakteriserende grill. We nodigen ze uit en hebben een hele gezellige proeverij. We spreken over het ontstaan van deze saté van lamsvlees.

Ook de 2e keer dat wij het aten was het weer lekker. De geur van het gebakken vlees is typerend en onmiskenbaar. Door de toevoeging van kleine blokjes vet bakt het vlees mals en toch krokant zonder dat het uitdroogt.

Na de proverij besluiten we de Arrosticini toe te voegen aan het menu van Piazzani. Een leuke snack bij een bruiloft of als opmaat naar de pizza. Ook de grill die automatisch draait is natuurlijk een blikvanger.

Als je dus opzoek bent naar iets nieuws en extra’s naast de pizza, dan kunnen we je zeker helpen. Graag informeren we je de mogelijkheden en je zal versteld staan van de smaak van het spiesje.

Buon Apetito!

Jelani

Blog 2, De Pizzaoven 2-5-2021

De basis van het foodtruckconcept van piazzani is de houtoven. We bakken pizza’s met dunnen bodem, door de hete oven zijn ze klaar in slechts 90 seconden. Er zijn altijd een hoop vragen over het gebruik van de pizzaoven als in op een locatie ben. Vandaar dat het mij een goed idee leek om een blog te schrijven over het ontstaan en gebruik van de houtoven voor het bakken van de pizza.

“Blog 2, De Pizzaoven 2-5-2021” verder lezen